Strijd mee tegen kanker & steun het baanbrekende Personalized Medicine -onderzoek

De missie van Bike-4Life is: hoop uitdragen voor een beter leven met kanker!

Bike-4Life kiest voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation

Waarom deze keuze? Bike-4Life heeft zich het afgelopen jaar laten informeren naar alles wat er op het gebied van kankeronderzoek wordt gedaan. Het werd ons al direct duidelijk dar er veel mooie onderzoeken op het gebied van kankerbestrijding plaatsvinden, waar ook veel geld mee gemoeid gaat. Hiervoor zijn financiële bijdrages hard nodig.

Eén onderzoek sprong er hoog boven uit en dat is het baanbrekend onderzoek 'Personalised Medicine' van Kankeronderzoeker René Bernards, wat gebaseerd is op behandeling op maat naar aanleiding van de DNA van iedere patiënt. Na een persoonlijk, mooi en puur gesprek met René Bernards en de steun die hij aan onze actie heeft toegezegd, was het voor ons duidelijk dat we dit belangrijke onderzoek met 'Ride to Brasil' steunen!

Wat is Personalized Medicine?

Bekijk onderstaand filmpje voor uitleg en meer informatie:

Verwoord:
Bewustwording, hoop op een leven met een chronische kanker.
Kanker is een ziekte die ons allemaal raakt. Bike-4Life richt zich op de methode die onlangs door een oeuvre prijs is beloond Personalized Medicine. Bike-4Life wil bijdragen aan een wereld waarin de ziekte kanker niet langer levensbedreigend is. Wij denken dat wij door de steun aan Personalized Medicine alle patiënten in de toekomst een therapie op maat kunnen krijgen, zodat de hoop op herstel vele malen groter wordt. Hoop uitdragen is het belangrijkste kapitaal van onze samenleving.

Meer over Dr. Bernards en Personalized Medicine

Steun het Personalized Medicine onderzoek

Het maakt Bike-4Life.nl niet uit of het geld naar het KWF of naar de Antoni van Leeuwenhoek Foundation gaat; we hebben bij beide instanties warme gevoelens. Dit jaar is de keuze gevallen op de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, omdat onze bijdrage dan rechtstreeks naar het baanbrekende onderzoek van René Bernards gaat.

Antoni van Leeuwenhoek foundation

Lokale steun
Naast dit onderzoek steunt Bike-4Life met de Ride to Brasil ook twee lokale doelen, namelijk Intermezzo en de Zonnesteen. Dit zijn beide Zwolse inloop- en nazorgcentra. In deze centra weet men als geen ander hoe belangrijk het is om in de strijd tegen kanker een rustpunt te hebben. Men kan bij hen terecht voor een luisterend oor en een kop koffie, voor of na de behandelingen. Bij deze centra is men samen één in misschien wel de moeilijkste fase van iemands leven. Ook organiseren zij creatieve bijeenkomsten, begeleidingsgesprekken en lezingen over sociale en maatschappelijke gevolgen van kanker, zoals re-integratie in het arbeidsproces. Kortom, het zijn voor patiënten en familie belangrijke centra, waarin men een warme, veilige en onafhankelijke omgeving vindt.

Bike-4Life steunt met het evenement Ride to Brasil deze centra met tastbare zaken, zoals een bijdrage in een belangrijke informatiefilm voor patiënten en familie.